Hulp

Audio volume op iPad en iPhone

In tegenstelling tot op Windows computers kan op de mobiele Apple apparaten niet via PrekenWeb.nl het volume worden aangepast. Maak hiervoor gebruik van de volume knop op uw apparaat. (meer info hier)

Audiopreken downloaden naar iPad en iPhone

Apple staat het niet toe dat audiobestanden vanaf het internet worden gedownload naar uw apparaat om deze zo bijvoorbeeld mee op vakantie te nemen. De knop downloaden die wel beschikbaar is als u een preek opent stelt u niet in staat het bestand daadwerkelijk op het apparaat op te slaan en zal de preek simpelweg afspelen (streamen), hiervoor is een internet verbinding vereist.

U kunt gebruik maken van iTunes, dit is software van Apple die u in staat stelt bestanden vanaf uw vaste computer over te zetten naar uw mobiele apparaat. Deze pagina geeft een uitgebreide uitleg over hoe u gedownloade audio bestanden (in ons geval preken) kunt via iTunes kunt overzetten.

Wellicht is de Podcast software die op alle iPads en iPhones standaard is geinstalleerd de meest voor de hand liggende manier om uw preken op uw apparaat te krijgen (en zonder internet verbinding af te kunnen spelen). Meer informatie over de iTunes podcast vind u hier.

Hoe kan ik een preek van PrekenWeb op een audio-cd kopieren?

Voor de mensen die Microsoft Windows gebruiken geldt dat dit kan met behulp van het programma Windows Mediaplayer. Als u de preek hierin opent kunt u kiezen voor ‘kopieren à naar audio cd’ in het rolmenu ‘bestand’. Als er een CD-R(ecordable) in uw CD-brander geplaatst is kunt u de knop kopieren kiezen en dan zal binnen enkele minuten de audio-cd worden gemaakt.